ATB route Lage Vuursche - 10,5 km

Vorstelijk Baarn is een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Unieke wandel- en fietsroutes voeren je door bossen met eeuwenoude bomen en mooie, verstilde plekjes. Door het weidse poldergebied van de Eem. Langs kastelen en Paleis Soestdijk met haar rijke Oranje-verleden. Maar ook naar plekken vol actie en avontuur.  

ATB route Lage Vuursche

Afstand: 10,5 km
Startpunt: Restaurant Buiten in de Kuil. In de kuil van Drakesteyn, Zevenlindenweg 9, 3749AW Lage Vuursche.

Eigenaar Staatbosbeheer heeft samen met Stichting MTB Heuvelrug eind 2017 de route helemaal onder handen genomen. De werkzaamheden zijn begin 2018 afgerond.
Het grootste gedeelte van de route loopt over nieuw aangelegde paden die op en af en door het bos slingeren met af en toe pittige klimmetjes. Leuke oude delen van de route zijn bewaard gebleven.

Ondanks dat het rondje slechts 20 hoogtemeters oplevert is het flink doortrappen op de talloze korte beklimmingen. De ondergrond varieert van vaste bosgrond tot erg mul zand. De paden zijn bezaaid met boomwortels en korte hobbels.

Bij regenachtig weer blijft de route voor het grootste gedeelte goed berijdbaar, alhoewel hier en daar behoorlijke modderpoelen kunnen ontstaan.

De route is gemarkeerd met houten palen daarop een bruine SBB sticker met daarop in het wit het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Kijk hier voor meer informatie en GPS-track. 

Om de routes te mogen rijden is een MTB vignet verplicht. Het vignet kost 7,50 en is geldig voor alle MTB routes in Nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Meer informatie over de vergunning en verkooppunten is te vinden: Klik hier

Adresgegevens

Stulpselaan
3749 AR  Lage Vuursche
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Michael. - Op: zondag 3 september 2017

Erg leuke, technische route. Helaas wel veel kuilen waar water in blijft staan, maar na een paar droge dagen goed te rijden. Het plaatje hier op de site is trouwens niet te vinden op deze route........

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter