Ruiterroutes

De bosrijke omgeving van Vorstelijk Baarn maakt dat veel ruiters er regelmatig op uit trekken met hun paard. De unieke en goed onderhouden ruiterroutes voeren je door bossen met eeuwenoude bomen, heidevelden en mooie, verstilde plekjes.

Vorstelijk Baarn telt diverse natuurgebieden beheerd door Staatsbosbeheer, te weten Landgoed Groeneveld, de Hooge Vuursche en de Lage Vuursche. De grote diversiteit aan ruiterpaden bieden elk wat wils: van een korte buitenrit tot een urenlange tocht op de rug van je paard.

Parkeren & pauzeren
Ben je van plan een lange rit te maken met een tussenstop? Bij Restaurant de Lage Vuursche in het centrum van Lage Vuursche zijn in de schuur aan de achterzijde zes 'stands' waar de paarden gestald kunnen worden terwijl jullie genieten van een lekkere cappuccino of een uitgebreide lunch. Of rijd langs het in het bos gelegen Theehuis 't Hooge Erf, waar je je paard op speciale 'parkeerplaatsen' vast kunt zetten. Halsters kun je hier lenen, wel zo gemakkelijk. Bij het Theehuis kan je ook gratis ruiterroutes printen. Zowel bij 't Hooge Erf als bij Restaurant de Lage Vuursche is er ruime parkeergelegenheid voor auto's met trailers. 

Penning voor Landgoed Pijnenburg
In de bossen van Staatsbosbeheer kun je vrij rijden. Op de ruiterpaden op het aangrenzende Landgoed Pijnenburg is een penning verplicht. Deze zijn via het kantoor van landgoed Pijnenburg te bestellen, telefoonnummer 035-6668200 of bij geen gehoor 0318-616772. Kosten Euro 32,50 per penning. Kijk hier voor de ruiterroutes van Landgoed Pijnenburg.

Georganiseerde buitenrit
Heb je geen eigen paard maar wil je wel een keer genieten van de unieke buitenrijdmogelijkheden in de omgeving van Vorstelijk Baarn? Meld je dan aan voor een buitenrit bij Manege Zonneveld.

Adresgegevens

 Baarnse Bos, Pijnenburg, Hooge Vuursche, Lage Vuursche
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Charlotte Dekker. - Op: vrijdag 12 juni 2015

Schitterende omgeving waar je eindeloos kunt rijden. De ruiterpaden gaan naadloos in elkaar over en vanuit Baarn maak je zo een tocht van een uur of 3 via de Hooge en de Lage Vuursche naar het schitterende heidegebied en weer terug. Maar ook een 'klein' rondje is mogelijk.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter