Wandelroute De Koninklijke Weg

Vorstelijk Baarn is een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Unieke wandel- en fietsroutes voeren je door bossen met eeuwenoude bomen en mooie, verstilde plekjes. Door het weidse poldergebied van de Eem. Langs kastelen en Paleis Soestdijk met haar rijke Oranje-verleden. Maar ook naar plekken vol actie en avontuur.  

 

 

De Koninklijke Weg

Afstand: 170 km

Startpunt: Paleis Noordeinde, Den Haag

De Koninklijke Weg loopt van Noordeinde, via Soestdijk naar Het Loo en rolt door het Groene hart, over de Utrechtse Heuvelrug en via de Veluwe over 170 kilometer. Het is een initiatief van het toenmalige KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL)*. KNBLO-NL werd met het idee benaderd door Aalt van de Glind, de geestelijk vader. Deze website stelt zich ten doel zoveel mogelijk mensen te stimuleren om de Koninklijke Weg af te gaan leggen. Ieder op zijn of haar eigen manier, lopend, rollend, handbikend.

De totale afstand van de Koninklijke Weg is afgerond op 170 kilometer en opgedeeld in 21 etappes die in lengte variëren van vijf tot vijftien kilometer. De beschrijving van elke etappe bestaat uit drie delen. Eerst krijgt u informatie over de startplaats en lengte van de route, vervolgens middels symbolen een overzicht van de mate van toegankelijkheid van horeca- en overnachtingadressen en tot slot het openbaar vervoer. Dan volgt de eigenlijke routebeschrijving. De route is beschreven in 81 routeonderdelen, van west naar oost (oplopend genummerd) en daarna van oost naar west (aflopend genummerd). De meters die in deze routeonderdelen tussen haakjes staan, zijn telkens het totaal van dat routeonderdeel. Daarna volgt de gebiedsbeschrijving. Hierin wijzen wij u kort op datgene wat u onderweg tegenkomt.

http://www.koninklijkeweg.nl/route

Adresgegevens

Routeplanner

Website
 

Geef uw mening

Mijn waardering

Er zijn momenteel nog geen reacties.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter