Wandelroute 'Baarnse Torenvilla's' - 5,5 km

Vorstelijk Baarn is een geliefde bestemming voor fietsers en wandelaars. Unieke wandel- en fietsroutes voeren je door bossen met eeuwenoude bomen en mooie, verstilde plekjes. Door het weidse poldergebied van de Eem. Langs kastelen en Paleis Soestdijk met haar rijke Oranje-verleden. Maar ook naar plekken vol actie en avontuur.  

Baarnse Torenvilla's

Afstand: 5,5 km
Startpunt: De Brink, Baarn 

Na de aanleg van de spoorlijn tussen Amersfoort en Amsterdam in 1874, ontwikkelde Baarn zich tot een mondain villadorp. In nog geen twintig jaar vestigden vele welgestelde lieden uit de stad zich in Baarn. Architecten van naam en faam ontwierpen de mooiste villa’s en bekroonden hun creaties met een toren of ‘belvédere’. Deze laatste term betekent letterlijk in het Italiaans: mooi uitzicht. Baarn werd in die tijd omgeven van akkers, heidegronden en lage bebossing, waarmee het zeker de moeite waard was om in villaparken de hoogte op te zoeken. Deze wandelroute brengt je langs dertien van de twintig overgebleven torenvilla’s.

Wandelroute TorenvillasEen gedetailleerde kaart met uitgebreide beschrijving van deze route is te koop bij één van de verkooppunten. De wandelkaart kost € 4,95 en bevat naast deze route nog twee andere wandelroutes: 'Retourtje Lage Vuursche' en 'Langs De Eem'. 

Deze route kan ook gewandeld worden onder leiding van een gids. Zie voor meer informatie www.torensvanbaarn.nl.

Adresgegevens

Brink
3743 EC  Baarn
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Er zijn momenteel nog geen reacties.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter