Paleis Soestdijk

Altijd al willen weten hoe Paleis Soestdijk er van binnen uitziet? Hoe een koninklijk gezin hier haar thuis vond? Dat kan! 

Eén van de belangrijkste historische feiten voor Baarn is ongetwijfeld dat aan het eind van de Gouden Eeuw stadhouder Willem III de ‘Hofsteede aan Zoestdijck’ aankocht en er een jachtslot voor in de plaats liet bouwen (1674-1678). Sindsdien heeft het slot, dat later werd uitgebouwd tot Paleis Soestdijk, gediend als woning voor leden van het Koninklijk Huis. 
In 1937 werd Paleis Soestdijk de woning van H.K.H. Koningin Juliana en Z.K.H. prins Bernhard. Zij hebben hier tot hun overlijden in 2004 gewoond. Er komt een nieuwe bestemming van het paleis en de tuinen: het wordt ontwikkeld tot een platform voor innovaties en excellent ondernemerschap, met tentoonstellingen en evenementen voor een breed publiek. In de tussenliggende tijd wordt het paleis en de tuinen opengesteld voor publiek.

Een bezoek aan Paleis Soestdijk voert naast het officiële en oudste gedeelte van het paleis, de representatieve stijlkamers, ook door enkele privé-vertrekken van de laatste bewoners; prinses Juliana en prins Bernhard. 

Bij de Oranjerie in de bijzondere Engelse landschapstuin kun je terecht voor een drankje of een heerlijke lunch. Het is ook mogelijk om culturele evenementen en besloten bijeenkomsten, zoals bruiloften, conferenties en (internationale) topontmoetingen, in één van de paleiszalen te laten plaatsvinden.

Via de website van Paleis Soestdijk zijn toegangstickets te reserveren en vind je meer informatie over de exposities en evenementen. 

Vb Ambassadeur Logo Blauw

Adresgegevens

Amsterdamsestraatweg 1
3744 AA  Baarn
tel: 035- 541 28 41
Routeplanner
Email

FacebookTwitterWebsite
 

Geef uw mening

Mijn waardering

Er zijn momenteel nog geen reacties.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter