Lage Vuursche

De Vuursche is een groot natuurgebied tussen Baarn, Soest, Maartensdijk
en Hilversum. Midden in dit gebied ligt Lage Vuursche, een mooi historisch
bosdorpje dat deel uitmaakt van de gemeente Baarn. Hier staan enkele fraaie achttiende- en negentiende-eeuwse huizen, waarvan een aantal ruimte biedt aan horeca met een gezellig terras.

Lage Vuursche is een populaire bestemming voor recreanten uit de wijde omtrek. Jaarlijks ontvangt het dorp ruim twee miljoen bezoekers voor een wandeling of fietstocht door de bossen, een bezoek aan de vermaarde midgetgolfbaan, het grootste klimbos van Nederland of voor een oer-Hollandse pannenkoek in één van de gezellige restaurants.

De Vuursche natuur varieert van loofbossen tot heide en van naaldbos tot drassige gronden. Omdat het gebied zo gevarieerd is, zit het vol met dieren, zoals loslopende runderen, maar ook herten, vossen, hazen en allerlei bijzondere vogels. Vergeet ook de flora niet; in de herfst is het nergens beter paddenstoelen spotten dan hier!

In Lage Vuursche staat ook Kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix na haar ambtsperiode weer is komen wonen. Hoewel het kasteel vrijwel geheel aan het oog wordt onttrokken, heeft het op velen een grote aantrekkingskracht. 

Adresgegevens

Dorpsstraat
3749  Lage Vuursche
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

de wit reizen. - Op: donderdag 21 december 2017

Op 10 jan.2018 komen wijmet een bus met gezelschap die rond 14.45 uur een rondrit langs lage vuursche en dergelijke willen maken met de bus,hebt U de mogelijkheden hiervoor een gids te leveren

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter