Landgoed Pijnenburg

De eerste vermelding van ‘Pijnenburg’ vindt men reeds in aktes uit de 12e eeuw waar gerept wordt over veenoorlogen tussen de Bisschoppen van Utrecht en ‘die van Pijnenburg’. De grond bevatte in dit gebied een vruchtbare veenlaag, die afgegraven werd door de bewoners van Soest om als turf (brandstof) verkocht te worden op de markten van Utrecht en Amersfoort.

Op de bospaden van landgoed Pijnenburg legde atletiekicoon Fanny Blankers- Koen ooit de basis voor haar Olympische gouden medailles. Zij groeide op in deze groene, historische omgeving; een uitgestrekt landgoed bestaande uit bossen en lanen, afgewisseld met weilanden.

Hier leven onder meer reeën, hazen, konijnen, eekhoorns, dassen en boommarters. Ook verschillende zangvogels en roofvogelsoorten komen hier voor, zoals de beschermde buizerd.

Met uitzondering van de historische buitenplaats die door de Amsterdamse architect Philips Vingboons in 1647 werd gebouwd, is het landgoed opengesteld voor wandelaars, fietsers en ruiters (met ruiterkaart). Bij Theehuis ‘t Hooge Erf zijn gratis wandel- en fietsroutes verkrijgbaar.

Vb Ambassadeur Logo Blauw

Adresgegevens

tel: 035-6668200
Routeplanner
Email

Website
 

Geef uw mening

Mijn waardering

Charlotte Dekker. - Op: dinsdag 19 mei 2015

Goed onderhouden ruiterpaden in prachtige omgeving!

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter