Kasteel Drakensteyn

Het huis van Prinses Beatrix is vanaf de openbare weg niet te bewonderen maar toch willen we je een korte beschrijving van dit prachtige kasteel niet onthouden.

Prinses Beatrix kocht Kasteel Drakensteyn in 1959. Na een grondige verbouwing woonde zij daar van 1963 tot 1981. In 1981 verhuisde zij met prins Claus en haar drie zoons naar Den Haag.

Vrijwel iedereen rekende op haar terugkeer naar Lage Vuursche, begin 2014 was het zo ver. Toen nam prinses Beatrix weer haar intrek in het volledig symmetrische achthoekige huis.

De inwoners van het bosdorp maken zich niet zo druk: die zijn koninklijke dorpsgenoten wel gewend. Ze zagen prinses Beatrix en haar gezin geregeld wandelen, fietsen en paardrijden in de bossen.

Kasteel Drakensteyn staat net als Paleis Soestdijk symbool voor de band tussen Baarn en de Oranjes. Maar de historie van Drakensteyn gaat nog veel verder terug: in 1360 is er voor het eerst geschreven over een ‘hofstede Drakensteyn’. 

Adresgegevens

Slotlaan 8
3749 AA  Lage Vuursche
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Corry Broer. - Op: woensdag 31 januari 2018

Van hieruit mijn hartelijke gelukwensen voor de lieve koning~moeder Beatrix. Een sterkte prachtige vrouw die ik blijf eren en bewonderen. Welgemeende groeten en liefs van Corry.*

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter