Pekingtuin

Lekker loom luieren met een boek in het gras, een picknick met vrienden, kinderen die in oude bomen klimmen, een potje jeux de boules of bijzondere vogels in de volière van dichtbij bekijken. 

De Pekingtuin is een oase van groen in het hart van Baarn. Oorspronkelijk hoorde dit park bij het in Chinese stijl gebouwde landhuis Peking van de Amsterdamse koopman Scherenberg, die ook het landhuis Canton bezat. De landhuizen bestaan al lang niet meer, maar het park wordt nog steeds omgeven door villa’s en koetshuizen.

Anders dan de naam doet vermoeden, is de Pekingtuin dus geen tuin en kent het ook geen Chinese kenmerken meer. Afgezien dan van het Chinees-Indisch restaurant dat hier is gevestigd.

Het laatst overgebleven Koetshuis stamt uit circa 1880 en is de moeite van een bezichtiging waard. Van maart tot september is het Koetshuis in de weekenden van binnen te bezichtigen en vinden er wisselende exposities plaats van lokale kunstenaars. Toegang is gratis.

De muziektent, waar soms optredens in de buitenlucht plaatsvinden, stamt uit 1948. Verder zijn er meerdere speeltoestellen voor kinderen, een fontein en een veldje voor honden. In de zomermaanden staat er een poffertjeskraam.

Adresgegevens

Pekingtuin
3743 EN  Baarn
Routeplanner

 

Geef uw mening

Mijn waardering

Ria Bos. - Op: dinsdag 21 augustus 2018

wij hebben na het overlijden van mijn vader zijn agapornis meegenomen. Nu zoeken wij een leuk verblijf voor hem heeft u evt. interesse? Natuurlijk gratis bij u af te leveren. Met vriendelijke groet, Ria Bos.

frido miggels. - Op: donderdag 6 oktober 2016

Geachte heer/mevrouw, Voor een project op school. Hebben wij de opdracht gekregen om een beheerplan te maken voor de pekingtuin. Nu hebben wij de nodige informatie nodig voor onze inventarisatie. Is het een mogelijk om via jullie aan bepaalde informatie te komen zoals: inventarisaties van de flora en fauna, beplantingsschetsen/plannen en eventueel andere kaarten voor de bodem etc. Of plattegronden Wij zien graag een reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Frido Miggels.

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter