Station Baarn & Koninklijke wachtkamer

Ben je met de trein gekomen? Sta dan even stil bij het NS station en bewonder de overstekende daken met bewerkte houten lijsten, de fraaie perronkap, de balkons en de vensters met kepervormige bovenlichten. 

Wat je ziet is een karakteristieke menging van neorenaissance stijlvormen met chaletmotieven. Dit station dateert van 1874 en is een rijksmonument. Tegenover het station ligt het Amaliapark, vernoemd naar de eerste vrouw van Prins Hendrik.

Wat het verfijnde station verder uniek maakt, is de in 2014 schitterend gerestaureerde Koninklijke wachtkamer. Ooit bedoeld voor de koninklijke familie reizend per trein vanuit Paleis Soestdijk, tegenwoordig een parel uit de Baarnse collectie van cultureel erfgoed.

Voor het bezichtigen van de Koninklijke wachtkamer kun je voor meer informatie terecht bij Artiflex.

Neem vast een kijkje in de Koninklijke Wachtkamer:

Adresgegevens

Stationsplein 68-72
3743 KM  Baarn
Routeplanner

Website
 

Geef uw mening

Mijn waardering

Stapstories. - Op: donderdag 16 april 2015

Na een wandeling van station Vathorst naar station Baarn, bij de "generaal" geïnformeerd naar de koninklijke wachtkamer. Men was hier niet of nauwelijks van op de hoogte. Wel werd ik door verwezen naar het achter de "Generaal" gelegen "Toeristische Informatiepunt". De betrokken medewerker gaf mij een folder over de koninklijke wachtkamers. Deze zijn slechts zeer beperkt toegankelijk en de toegangsprijs is wat mij betreft ook niet erg uitnodigend. Het rijksmuseum vraagt bijv. eveneens €17,50 en paleis het Loo€ 14,50

VVV

Bezoek onze VVV Vorstelijk Baarn voor wandel- of fietsroutes, informatie over de vele bezienswaardigheden, fietsverhuur en diverse arrangementen.

Arrangementen

Reserveer vandaag nog online.

Ik wil de regio in

Bezoek de plaatsen in de regio.

Beeldbank

Download en deel de highlights van Vorstelijk Baarn.

Agenda

Vorstelijk Baarn op Facebook

Vorstelijk Baarn op Twitter